android_sikkerhed

Undgå at blive lænset af din smartphone

Android telefon-trojanere kan koste dig kassen.

Så er det sket igen; en større flok android-brugere har fået lænset deres telefonabonnementer af en lyssky app. I Polen har hundreder af mennesker, mistet tusindvis af kroner, på en pornografisk applikation med navnet Vid4Droid. Og alt tyder på at tyvagtige applikationer også i højere dukker op i vores lille hjørne af verden.

En smartphone er som udgangspunkt ikke et sikkert instrument at bruge. Vi har en alt for afslappet indstilling til vores telefoner, og derfor er vi er langt bagud på sikkerheden. Det gør vores intelligente telefoner til en buffet for verdens internet-kriminelle, og det kan koste dig dyrt.

De fleste ondsindede telefon-virusser fungerer således, at de sender masser af sms’er til dyre betalingstjenester, uden at du opdager det. Du modtager intet, men de trækker masser af penge over dit mobilabonnement. Men der er heldigvis et par simple regler, som kan gøre din telefon meget mere sikker:

Hav et godt antivirusprogram installeret. Hvis det kan forhindre bare én app i at lænse dit abonnement, så har pengene været givet godt ud.

Hent kun applikationer fra Google Play. Langt de fleste ondsindede apps kommer fra andre kanaler, så undgå det helt og holdent.

Bloker takserede numre. Du kan blokere for takserede numre, for eksempel via din telefon-udbyder, men det kommer med en advarsel: Det kan hurtigt ramme brugervenligheden, da det så også bliver besværligt at skulle bruge telefonen til andre betalingstjenester, fx at bestille togbilletter via telefonen.

> Du kan også læse om gratis antivirus til din Android-telefon her

Måske er du interesseret i ...