Ctrl + C - tastaturgrnvejen til kopier
Ctrl + C

Den måske mest benyttede tastaturgenvej på pc'en, Ctrl + C, lader dig kopiere tekst, og nu bliver funktionen bedre.

© Shutterstock

Tag copy-paste-værktøjet til nye højder

Med programmet Clipdiary kan du få endnu mere glæde af en af de mest nyttige funktioner i Windows: Copy-paste.

4. december 2020 af Martin Lorentsen

Copy-paste, kopier og indsæt eller udklipsholderen.

Kært barn har mange navne, men uanset hvad du kalder funktionen, har du sandsynligvis brugt den mange, mange gange i løbet af din tid ved pc’en: Kopieret en tekst på skærmen og sat den ind et andet sted.

Kopier og indsæt-funktionen – universelt kendt som copy-paste – er en uundværlig funktion for os, der bruger computere til dagligt.

Prøv for eksempel at forestille dig et liv, hvor du ikke kan kopiere en hjemmesides URL-adresse, men hvor du skal taste hele molevitten ind tegn efter tegn, når du vil dele den med dine venner.

Copy-paste er med andre ord en sand gave til os computerbrugere, og med programmet Clipdiary bliver det en endnu større fornøjelse at bruge den herlige kopier og indsæt-funktion.

LÆS OGSÅ: Sådan tager du et screenshot på computeren

Programmet Clipdiary husker alt

Clipdiary er et program, der udvider Windows’ udklipsholder på flere måder. 

Programmet sørger for eksempel for at huske alt det, du kopierer, så du ikke mister et vigtigt link, du har kopieret, fordi du efterfølgende har kopieret noget andet.

Clipdiary har nemlig en database, der har gemt alle sætninger, ord, tegn, links, tabeller, figurer og billeder, du nogensinde har kopieret, efter du har installeret programmet.

Skal du finde et gammelt link, kan det virke uoverskueligt med en alenlang liste med udklip, du har kopieret i tidens løb, men frygt ej. For Clipdiary har en søgefunktion, hvor du kan søge efter lige præcist det udklip, du går og leder efter. Så mister du aldrig et udklip igen.

LÆS OGSÅ: 5 trin til den perfekte pc

Hent programmet i Fordelszonen

Clipdiary kan meget mere end blot at huske dine udklip. Du kan eksempelvis sætte flere forskellige kopierede elementer ind på én gang, og det er uhørt nemt at gøre.

Clipdiary er gratis, og hvis du abonnerer på Komputer for alle, kan du hente det sikkert i Fordelszonen sammen med vores grundige guide, så du let kommer i gang med at bruge programmet. 

> Du finder programmet og guiden i Fordelszonen her

Er du ikke abonnent på Komputer for alle, kan du hurtigt blive det. Klik på dette link for at læse mere om et abonnement.

Måske er du interesseret i ...