ie9beta

Strømlinet Internet Explorer 9

Den nye internetbrowser fra Microsoft udnytter i høj grad kraften fra Windows 7 og Vista. Til gengæld kommer den ikke til Windows XP.

16. september 2010

Hjemmesider, der fungerer som programmer i Windows, forbedret sikkerhed, indbygget download-manager og et enkelt udseende. Det er nogle af nyhederne i Internet Explorer 9, som Microsoft nu har lanceret en betaudgave af. Internetbrowseren er betydeligt hurtigere end forgængeren, og der er flere nye smarte funktioner, som vil få Internet Explorer til at virke som en integreret del af Windows – dog kun Windows 7 og Vista.

Hvis du fx har en Hotmail-konto kan du med Internet Explorer 9 trække Hotmail-ikonet ned på proceslinjen i Windows. Når du så højreklikker på ikonet får du en jumpliste, hvor du kan gå direkte til indbakken, sendt post eller vælge at skrive en ny mail. På samme måde kan du få hurtig adgang til de forskellige undersider på en hjemmeside. Det kræver dog, at hjemmesiden er optimeret til de internetstandarder, som Internet Explorer 9 understøtter.

Nye grafikegenskaber, der blandt andet udnytter computerens grafikprocessor, betyder at tekst, video og almindelig grafik sætter ekstra fart på hjemmesider.

Første gang du kører Internet Explorer 9, får du mulighed for at fjerne de tilføjelsesprogrammer, der vil sløve browseren betydeligt. En liste viser de enkelte programmer, og hvor mange sekunder de sluger, når du starter Internet Explorer 9.

Du kan selv hente Internet Explorer 9 beta på dansk ganske gratis. Vi kan dog kun anbefale at du installerer beta-udgaven, der endnu ikke er gennemtestet, hvis du ved hvordan man fjerner den igen og geninstallerer Internet Explorer 8, hvis der skulle opstå problemer. Den endelige udgave af Internet Explorer 9 er formentlig klar i slutningen af året eller begyndelsen af 2011.

Måske er du interesseret i ...