Windows 7 logo hvid baggrund

Spørg, og få en gratis Windows

Hvis du køber computer med Vista, skal du spørge efter en voucher, som giver retten til gratis at opgradere til Windows 7, når styresystemet kommer den 31. oktober. For voucheren følger ikke med alle nye Vista-computere.

Hvis du køber pc med Windows Vista, får du ikke automatisk ret til at få Windows 7 gratis. Microsoft havde ellers annonceret, at pc-købere der investerede i en ny maskine med Windows Vista kunne skifte gratis til Windows 7, når den danske version kommer den 31. oktober. Men det kræver, at computeren er leveret med en særlig voucher, der giver ret til at opgradere til Windows 7. Dette særlige voucher-program fra Microsoft skulle forhindre, at pc-salget går helt i stå frem mod lanceringen af Windows 7.

Problemet er, at pc-firmaerne ikke bare kan købe løse vouchere til de Vista-computere, som de allerede har på lager. Det betyder, at du som kunde skal være meget opmærksom på, om der følger en voucher med til den Vista-computer, du investerer i. For kun med denne voucher kan du opgradere gratis til Windows 7.

Så meldinger om, at alle der køber en Vista-computer kan opgradere gratis til Windows 7, er ikke korrekte. For pc-leverandørerne ligger stadig inde med store lagre af Vista-computere uden voucher, der skal tømmes først. Hvis du køber en Vista-computer uden voucher, skal du betale fuld pris for Windows 7.

Den europæiske pris for Windows 7 Home Premium E er 119,99 euro, Windows 7 Professional E koster 285 euro og Windows 7 Ultimate E koster 299 euro. Fra midten af juli og frem til august kan Windows 7 Home Premium E forudbestilles på nettet til 49,99 euro.

Måske er du interesseret i ...