gratis/skype_ikon.png

Skype sagsøges af dets udviklere

De to udviklere og grundlæggere af internettelefonitjenesten Skype lægger nu sag an mod deres egen kreation og dets nuværende ejere. De mener at de dagligt udsættes for et misbrug af deres koder, og sagsøger ejeren eBay for 75 millioner dollars i tabt indkomst– om dagen.

18. september 2009

Joltid Ltd, et firma ejet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, der i sin tid grundlagde Skype, lægger nu sag an mod de nye ejere af internettelefonitjenesten.

Selvom de to grundlæggere solgte Skype til internetauktionsfirmaet eBay, solgte de imidlertid aldrig rettighederne til selve den peer-to-peer-teknologi, som de to havde udviklet. En teknologi, som nu ligger hos Joltid Ltd., og som Skype i første omgang havde fået licens til at bruge. Nu mener de, at deres ophavsret er blevet krænket, da Skype angiveligt har brugt versioner af koden uden tilladelse, og derudover modificeret koden samt vist den til en tredjepart.

Søgsmålet stævner eBay, Silver Lake Partners og dets investeringer partnere, der tilsammen ejer den populære internetbaserede telefontjeneste. I søgsmålet hævdes det, at hver eneste download af Skype er et misbrug af Joltids kode, og derfor en krænkelse af ophavsretten.

Skype og Joltid har allerede en sag om et licensbrud undervejs i Storbritannien, som nu altså er blevet udvidet med en sag mod Skypes ejere i USA.

Måske er du interesseret i ...