Skype logo

Skype har fået nye ejere

Det populære Voice over IP-program Skype, blev i går solgt til en gruppe af investorer med betydelige tab.

2. september 2009

Tirsdag eftermiddag bekræftedes det, at der er underskrevet en aftale om salg af 65 procent af Skype’s samlede aktier for 9,9 milliarder kroner.

Det er markant mindre, end de 16 milliarder kroner Skype i 2006 blev købt for. En handel, der sikrede de to stiftere, danskeren Janus Friis og svenskeren Niklas Zenstrøm en gylden sum.

Trods skuffende resultater og en nedskrivning af værdien af Skype, holder den hidtidige ejer, eBay, på 35 procent af aktierne i Skype, der stadig er verdens mest populære VoIP (Voice over IP) service, hvor det er muligt at lave telefonsamtaler mellem software på pc'er.

Skype havde 74 millioner brugere da eBay købte det i 2005 og er nu oppe på mere end 480 millioner registrerede brugere. Et antal som ifølge eBay steg med 37,3 millioner alene i det seneste kvartal. Omsætning sættes til at ligge omkring 600 millioner dollars.

Investorgruppen der består af SilverLake, Index Ventures, Andreessen Horowitz og Canada Pension Plan Investment Board har erhvervet sig den bestemmende andel på 65 procent af Skype i en handel, der værdisatte Skype til omkring 14,3 milliarder kroner

Måske er du interesseret i ...