nyheder/microsoft_logo_145.jpg

Service Pack 2 til Vista endelig klar

Efter lang ventetid er Service Pack 2 til Windows Vista endelig færdig fra Microsoft, og du kan snart downloade den.

29. april 2009

Microsoft har netop offentliggjort, at Service Pack 2 til Vista og Windows Server 2008 nu langt om længe er færdig. Hvis du har automatisk opdatering slået til på din computer, så har du nok allerede nogle af opdateringerne på din computer. I SP2, som den nye Service Pack også kaldes, har Microsoft samlet alle de opdateringer til styresystemerne, der er frigivet siden SP1. Derudover er der drivere, så nye typer hardware også kan virke på Vista og Windows Server 2008. Service Packs er en slags "samlede værker" eller "greatest hits" med opdateringer.

I SP2 er der en ny søgefunktion, Windows Search 4.0, som skulle lette opkobling til trådløse netværk med Windows Connect Now (WCN). Med SP2 er der også mulighed for at brænde Blu-ray medier uden ekstraprogrammer og udvidet understøttelse for exFat filsystemet.

Service Pack 2 skulle også gøre styresystemet lidt hurtigere. Selvom forskellen er lille - på omkring 3 pct. i systemets ydelse, er det glædeligt, at Microsoft har arbejdet på at slanke operativsystemet og fjerne den ballast, som gør systemet langsomt.

Microsoft har gennemført den såkaldte Release To Manufacturing i dag, hvilket betyder at pakken er færdig, men den er endnu ikke frigivet til download. Det ventes at ske inden for de kommende uger.

Samtidig har Microsoft fjernet Windows Vista SP1 Service Pack Blocker Tool, som blokerer for installation af SP1. Det betyder at SP1 nu bliver distribueret automatisk til Vista-computere gennem Windows Update, men brugerne skal stadig godkende installationen.

Service Pack 2 til Office 7 er allerede klar til download nu. Den indeholder nogle få nye funktioner, bl.a. muligheden for at gemme dokumenter i ODF og PDF format.

Måske er du interesseret i ...