Stortest_komdk_142013

Stortest af filredningsprogrammer

PANIK! Det er lige gået op for dig, at du har slettet feriebillederne, din arbejdsrapport og musiksamlingen. Men tag en dyb indånding – vi tester seks programmer, som alle kan redde dine filer.

Selv om du lige har tømt Papirkurven i Windows, er dine slettede filer i virkeligheden ikke helt slettet. Med det rette værktøj – et filredningsprogram – kan de nemlig let genskabes. Du skal blot sørge for at redde filerne, så snart du opdager, at de er væk. Jo hurtigere du reagerer, desto større er chancerne for, at filerne kan reddes uden problemer.

Vi har samlet et felt bestående af seks af tidens mest populære filredningsprogrammer. De tre af dem er gratis, og de andre tre koster penge. Umiddelbart er der ikke de store funktionelle forskelle, og de kan alle genskabe slettede filer. Men der er store forskelle på, hvor nemme de er at have med at gøre: Eksempelvis viser den sværest tilgængelige af testdeltagerne de fysiske navne og tekniske betegnelser på computerens drev og ikke bare deres drevbogstaver, som Windows viser dem i Stifinder. I dette tilfælde skal du altså selv kunne regne ud, at ”STORAGE DEVICE-9451 1.978GB Drive (\.\PhysicalDrive3)” er din tilsluttede USB-nøgle – ikke specielt nemt for os almindelige dødelige, vel? Heldigvis er der også de mere jordnære og brugervenlige filredningsprogrammer, som ikke kræver en otte år lang teknisk universitetsuddannelse at betjene, og som du kan sætte i gang med at scanne efter slettede filer med ganske få museklik.

Samtlige testdeltagere kunne genskabe alle vores slettede testfiler på både harddisk med Windows 7, SSD, USB-nøgle og hukommelseskort, så længe de slettede filer ikke var blevet overskrevet af nye filer, eller drevene ikke var blevet formateret i mellemtiden.

Måske er du interesseret i ...