nyheder/rom_145.jpg

Rejs tilbage i tiden med Google Earth

Oplev det gamle Rom i en spændende 3D-animation. En ny feature fra Google Earth gør det nemt og sjovt, at udforske den historiske by, og du kan opleve mere end 6700 bygninger.

14. november 2008

I denne uge præsenterede Google resultatet af flere års samarbejde med eksperter, historikere, kunstnere og andre Google Earth-brugere rundt om i verden. De har sammen skabt en 3D-animation af det antikke Rom. Google Earth indeholder en virtuel fremstilling af Rom, som det så ud i år 320 før vores tidsregning. Det er blandt andet muligt, at se indenfor i elleve antikke bygningsværker, bl.a. Colosseum. I små tekstbokse er der yderligere informationer om historien - skrevet og præsenteret af historikere.

Oldtidens Rom i 3D er en af de mest omfattende samlinger af tre-dimensionelle bygninger, der findes på Google Earth. Du kan besøge det romerske forum, stå i centrum af Colosseum, følge i fodsporet af gladiatorer i Ludus Magnus, stå på Rostra, flyve over de Basilica Julia, og under Arch af Constantine og undersøge detaljer på facaden af basilikaen af Maxentius.

Projektet er blevet udviklet af Google i samarbejde med Past Perfect Productions og University of California, Los Angeles og IATH på University of Virginia.

Bernard Frischer, der er direktør for Institute of Advanced Technology i humaniora ved University of Virginia sagde:

»Projektet er en videreførelse af fem århundreders forskning af eksperter, arkitekter og kunstnere, der siden renæssancen har forsøgt, at genskabe ruinerne af den antikke by med ord, kort og billeder. Partnerskabet med Google Earth er et stort skridt frem i arbejdet med at skabe en virtuel præsentation, som vores børn og børnebørn vil kunne bruge, når de skal studere historien om Rom. "

Måske er du interesseret i ...