nyheder/w7_183.jpg

Prøv Windows 7 RC

Fra i morgen den 5. maj kan du downloade en såkaldt Release Candidate, der er en næsten færdig version af Windows 7.

4. maj 2009

Det er langt mellem de store nyheder i denne udgave af Windows 7, sammenlignet med den betaversion, som blev offentliggjort i januar. Den vigtigste nyhed er muligheden til at prøve Windows XP Mode, der på det seneste har været meget omtalt. Der er tale om en virtuel Windows XP, som du frit kan downloade, hvis du som minimum har Windows Professional.

Mike Nash, der er chef for Microsofts Windows produkter, siger, at RC-udgaven af Windows 7 bl.a. giver dig mulighed for at adgang til indholdet på din Media Center-PC der hjemme, uanset hvor du er.

I modsætning til Windows Vista, bygger alle Windows 7-versionene direkte på den foregående version. Det betyder, at hvis du vælger en dyrere udgave, så vil du ikke miste nogen funktionalitet, som er tilgængelig i en billigere udgave. Det skal ifølge Microsoft også være muligt at gennemføre en opgradering fra én version af Windows 7 til en højere version i løbet af ti minutter.

Nash opfordrer alle, der downloader RC-utgaven, til at bruge den, som om den er den endelige version. Han lover god støtte til både programmer og hardware.

Du kan altså installere en stort set færdig udgave af Windows 7, og få adgang til herlighederne i et helt år - ganske gratis. Versionen udløber først om et år, den 1. juni 2010. Derefter bliver du nødt til at betale, hvis du vil fortsætte med Windows 7.

Windows 7 er generelt blevet godt modtaget. Ved opstart er den klart hurtigere end Vista, og meget af det, der har irriteret mange Vista-brugere, er væk.

Måske er du interesseret i ...