windows81

Opdater sikkert til Windows 8.1

For få uger siden sendte Microsoft en opdatering til styresystemet Windows 8 på gaden, men overgangen fra Windows 8 til 8.1 har været problemfyldt for en lang række af Komputer for alles læsere. Her giver vi den perfekte guide til en problemfri opdatering.

Nye funktioner og startknappens genopstandelse skulle være de helt store trækplastre for Windows 8.1, der er en opdatering af Microsofts styresystem Windows 8. For en stor del af vore læsere er de nye funktioner dog blevet overskygget af problemer med opdateringen.

Spørgsmålene om Windows 8.1 er væltet ind på vores Spørg Os Forum, efter mange læsere har oplevet, at opdateringen efterlader dem med en computer, som ikke er fuldt funktionsdygtig. Brugeren Klaushp42 har fx oplevet, at hans tastatur og mus fik en ustabil forbindelse til computeren, da installationen af styresystemet var gennemført, mens det nye styresystem ikke tillod nimbus 22 at installere sikkerhedsprogrammet Kaspersky.

Opdateringen har især skabt unoder i forbindelse med drivere til computerens hardware og betalte apps, men det hele kan du undgå ved at bruge Microsofts Opgraderingsassistent, som vi anbefaler, du henter, inden du opdaterer.

Med opgraderingsassistenten i hånden kan du nemlig scanne både enheder og programmer og sikre, at de er understøttet i det nye styresystem. Det værktøj henter du her.

Når du har brugt Opgraderingsassistenten og har opdateret dine programmer og enheder, er din computer klar til Windows 8.1.

Sådan sørger du for, din computer er klar til Windows 8.1:

1 På siden klikker du først på det lyseblå link Download Opgraderingsassistent til Windows 8.1 og gemmer filen på din computer. Sæt derefter det lille program i gang. Det scanner på nogle minutter din computers drivere og programmer. Sørg derfor at din printer, højttalere og lignende er tændt og sluttet til din computer, så du er sikker på, at alle dine enheder bliver kigget efter i sømmene.

2 Har du enheder, der kræver et eftersyn, vil programmet foreslå dette. Listen over disse programmer finder du ved at klikke på Se kompatibilitetsdetaljer.

3 Programmet giver nu en liste over enheder og programmer, der skal opdateres, før du kan gå i gang med at installere Windows 8.1. Derefter bør du opdatere de forskellige programmer til nyeste versioner.

Er du usikker på, om ét af dine programmer eller enheder virker i Windows 8.1, kan du undersøge det ved at søge på produktets navn her.

Oplever du stadig problemer efter opdateringen, kan du stille spørgsmål på vores forum ved at følge dette link.

Måske er du interesseret i ...