kommenter_komdk_182011

Samarbejd i Word

Det populære tekstbehandlingsprogram Word gør det nemt at være flere om samme dokument. Vi viser hvordan.

12. november 2012

Hvad gør du, hvis du vil have andre til at gennemse, kommentere og rette i din tekst – uden brug af rød pen og gule papirlapper? Word indeholder en række smarte funktioner, der gør det muligt at indsætte kommentarer, holde styr på ændringer og beskytte en tekst mod utilsigtet redigering.

Sådan tilføjer du kommentarer Når flere arbejder sammen om et dokument i Word, er det muligt at udveksle ændringsforslag direkte i teksten. Derved kan andre gennemgå dokumentets indhold på deres egen pc med Word og tilføje kommentarer, så hovedforfatteren kan rette dokumentet til.

Se ændringer i teksten Ud over at føje kommentarer til et dokument kan du få registreret og vist alle de ændringer, der bliver foretaget i teksten. Det er smart, hvis du lader andre foretage rettelser og bagefter vil se, hvor og hvad i dokumentet der er ændret.

Videre med ændringer Når du gennemgår ændringer, som andre har foretaget i dit dokument, kan du vælge enten at acceptere og bruge ændringerne i teksten eller at afvise og annullere dem.

Sammenlign to dokumenter Word kan sammenligne to dokumenter og vise dig forskellene mellem dem. Det kan være til stor hjælp – især hvis du jonglerer rundt med to versioner af det samme dokument og ikke rigtig kan finde ud af, hvilke ændringer der er sket undervejs.

Beskyt dine dokumenter Word indeholder en smart funktion til at styre, hvilke ændringer andre kan foretage i et dokument. Du kan fx tillade redigering af specifikke afsnit eller spærre for alle andre ændringer end tilføjelse af kommentarer.

Måske er du interesseret i ...