Office 2010 Licensnøgle

Office 2010 i gratis starter-udgave

Anskaffer du dig en ny computer næste år, så følger der nok en reklamefinansieret starter-version af Office 2010 med i købet.

Hvis du vælger at investere i en ny pc med Windows 7 om et års tid, så smækker Microsoft en gratis version af Office 2010 med på harddisken. Det kan man læse sig til, på Microsofts blog om Office, der blandt andet indeholder programmerne Excell og Word.

En såkaldt ”Starter”-udgave af Office 2010 vil, hvis alting går ifølge planerne, blive forudinstalleret på harddisken på nye computere.

Udgaven vil have begrænsede funktioner, vil inkludere Office Word Starter 2010 og Office Excel Starter 2010, med mulighed for at skabe, se og redigere dokumenter, og vil også være ”reklame-støttet” – altså finansieret af reklamer som du ikke kan undslippe, så længe du benytter den gratis udgave.

Den specielle udgave, der er eksklusiv for nye pc’er, og altså ikke kan købes i løssalg, vil også erstatte Microsoft Works, som firmaet har tilbudt på nye Windows-computere i mange år.

Idéen er så, at udsætte folk for Office-oplevelsen, på en pc der lige er kommet ud af æsken. Den enkelte bruger kan så, med en enkelt licensnøgle, der kan købes i butikkerne, opgradere sin version, og derved låse op for alle de funktioner, man ikke før kunne bruge. Så slipper man samtidigt også for reklamerne, oplyser Takeshi Numoto, vicepræsident hos Microsoft med ansvar for Office.

Office 2010 er i øjeblikket under udvikling. Microsoft har planer om at lancere en beta-version senere på året, og den færdige version forventes at udkomme i løbet af det første halvår af 2010

Måske er du interesseret i ...