nyheder/zonealarm_145.jpg

Ny gratis ZoneAlarm

Længe før Windows kom med deres indbyggede firewall, har den gratis ZoneAlarm beskyttet mange imod hackerangreb fra internettet. ZoneAlarm styrer alle programmers adgang til internettet, og giver dig besked, hver gang et program ønsker adgang til internettet.

9. december 2008

Den nye ZoneAlarm 8.0 ser alvorligt anderledes ud med sine lyseblå-tonede dialogbokse, men den beskyttelse, programmet yder, har ændret sig meget lidt siden første version. Og det er stadig gratis for alle.

ZoneAlarm beskytter din computer mod angreb udefra ved at lægge alle forbindelser til internettet i "stealth-mode". Forbindelserne er ikke kun lukket for angribere - de er også usynlige. Den personlige firewall-beskyttelse er programmets kontrol, der sikrer, at kun autoriserede programmer kan få adgang til dit netværk eller internet. ZoneAlarm springer op første gang et program forsøger at få adgang til internettet eller et netværk, og beder dig som bruger afgøre, om du tillader eller nægter programmet adgang.

En ny ZoneAlarm installation genererer tonsvis af disse pop-up-forespørgsler, men de klinger af efter et stykke tid. Gevinsten ved den nye version er, at ZoneAlarm har skåret ned på pop-up-vinduer ved hjælp af en praktisk funktion, der hedder SmartDefense Advisor, der konfigurerer automatisk adgang for over to millioner kendte programmer. ZoneAlarms nye udgave anmoder stadig om brugerens valg ved hvert enkelt program, der første gang forsøger at forbinde sig til internettet. Faktisk springer den op for at spørge, om sin egen Spy Blocker værktøjslinje bør tillades adgang.

Hvis pop-ups irriterer dig, og du er 110 procent sikker på, at dit system er fri for malware, kan du overveje at aktivere "Learning Mode". Dette vil helt sikkert skære ned på pop-ups. Men hvis et skadeligt program er til stede, så vil det også få frit spil.

Med ZoneAlarm får du et separat program til at konfigurere adgang til internettet, der fungerer som en server, der modtager indgående forbindelser. Det er nemt at betjene, hvis du f.eks. får lavet en fejl med programtilladelser, så retter du det bare programlisten.


Måske er du interesseret i ...