Skype logo

Nu kan Skype aflyttes

En schweizisk udvikler har frigivet kildekoden til en trojaner, der kan aflytte Skype.

28. august 2009

Ruben Unteregger, der i perioden 2001 til 2008 arbejdede som udvikler på det schweiziske ERA IT Solutions, har frigivet kildekoden til et program, der kan bruges til overvåge Skype-opkald. Programmet spredes som en trojansk hest, som ofrene lokkes til at køre og blev lavet i samarbejde med de schweiziske myndigheder for at opsnappe potentielle terrorister og forbrydere.

Fordi han har skrevet under på en fortrolighedserklæring med sin tidligere arbejdsplads, hverken kan eller vil han selv bekræfte, at softwaren blev udviklet på bestilling fra myndighederne, men det blev bekræftet af Era It i 2006, da en schweizisk avis skrev om softwaren.

Programmet sætter sig til Skype-processerne og optager skjult samtaler af IP-opkald, hvorefter den overfører dem i mindre dele til en ekstern server som MP3-filer.

Efter sigende skulle softwaren, som de schweiziske myndigheder købte, også kunne bruge den indbyggede mikrofon i en bærbar computer til at overhøre, hvad der foregår omkring.

Overvågningstrojaneren blev udviklet, mens han stadigvæk arbejdede i firmaet, som leverer software til myndighederne. Men da han fik lov til at have ophavsretten til softwaren, kan han nu uden juridiske problemer lægge koden ud frit på sin webside, for dermed at undergrave effekten af overvågningen.

Måske er du interesseret i ...