old music

Sælg dine brugte musikfiler

Internettets og verdens største boghandler, Amazon, har fået patent på at købe og sælge brugte e-bøger og digital musik.

18. februar 2013

Amazon har i flere år handlet med brugte bøger, cd’er og mange andre produkter, men nu er de på vej til at lave et digitalt marked for brugte varer. Firmaet vil angiveligt udvikle et system, hvor Amazon kan holde styr på, hvor mange gange filen har skiftet ejer. På den måde kan en fil have et bestemt antal personlige datalagre, så der er et loft for, hvor mange gange den kan handles.

Den første ejer, Ejer A, vil derfor have adgang til filen i Amazons første datalager. Hvis Ejer A vælger at sælge filen videre til Ejer B, vil han have adgang til filen i Amazons andet datalager. Dermed vil ejerne kun have adgang til bøger og musik gennem Amazon, så ejerne ikke kan få adgang til filerne, når de er solgt.

Amazons planer har mødt stor kritik fra grupper af forfattere, da forfattere ikke vil få penge for salget af brugte bøger. Og da brugte fysiske bøger ofte er markant billigere end nye, frygter kritikerne, at salg af brugte e-bøger i høj grad vil påvirke salget af ”nye”, fordi elektroniske bøger ikke bliver slidt og får æselører.

Måske er du interesseret i ...