Windowsxp

Microsoft advarer mod Windows

Supporten til Windows XP er ved at rinde ud, og det får Microsoft til at advare mod det snart forældede styresystem.

Windows XP har i mange år været en af de mest populære versioner af Microsoft-styresystemerne, men den 12 år gamle udgave af Windows synger på sidste vers. Den 8. april 2014 lukker Microsoft for supporten til XP, og det kan gøre styresystemet sårbart over for angreb fra it-kriminelle.

Microsoft opfordrer derfor de 8,5 procent af danske pc-ejere med Windows XP om at skifte styresystem, hvis de ikke skal stå som lette ofre.

”I samme øjeblik supporten stopper, vil hackere forsøge at finde nye sikkerhedshuller i XP. Får de hul igennem, så vil brugerne stå med en betydelig risiko, fordi vi ikke længere vil lukke hullerne” skriver direktør i Microsoft, Tim Rains, i et blogindlæg.

Hackere kan ifølge Tim Rains bruge fejlrettelserne fra nyere Windows-versioner som inspiration til at finde huller i XP, og det gør styresystemet udsat. Det er ikke kun Windows XP, der bliver pensioneret til april. Internet Explorer 6 vil også blive trukket tilbage, men det bruger kun 0,026 af danskerne i dag, viser tal fra Foreningen af Danske Interaktive Medier.

Måske er du interesseret i ...