nyheder/Microsoft_183.jpg

Internet Explorer 7 er klar

Microsoft lancerer i dag Internet Explorer 7. Indtil videre kan den kun hentes i en engelsk version, men andre sprog er lige rundt om hjørnet.

19. oktober 2006

I 2001 præsenterede Microsoft verden for Internet Explorer 6. Nu, fem år senere, introducerer firmaet dets syvende browser. Den byder blandt andet på øget sikkerhed, enklere navigering, søgefunktion direkte fra værktøjslinien og forbedrede udskrivnings-muligheder. Endvidere understøtter syveren som standard ikke-engelske tegn i adressefeltet. Indtil videre kan Internet Explorer 7 kun hentes i en engelsk version, men i løbet af indeværende år lancerer Microsoft browseren på 23 forskellige sprog - herunder dansk og norsk.

Microsoft har fokuseret meget på sikkerhedsforbedringer i udviklingen af den nye browser - ikke mindst fordi firmaet fra Seattle har fået en del kritik for manglende sikkerhed i Internet Explorer 6. Det betyder blandt andet, at popop-vinduer altid vil have en synlig URL, hvilket gør det nemmere at se, om der er forskel på popop-adressen og adressen på den web-side, man besøger. Desuden benyttes farvekoder i rød og gul som advarselssignal overfor mistænkelige web-sider.

Med en markedsandel på omkring 80 procent er Internet Explorer klart den dominerende browser på nettet. Internet Explorer 7 vil i november eller december dukke op som en automatisk opdatering.

Måske er du interesseret i ...