Raspberry Pi 2

Gratis Windows 10 kommer til ny micro-computer

Den populære micro-computer, Raspberry Pi, kommer nu i en opdateret version. Raspberry Pi 2 koster kun 350 kroner og kan som noget nyt køre Windows 10.

3. februar 2015

Microsoft har annonceret at Windows 10 vil være kompatibel med Raspberry Pi 2, der blev sendt på markedet i går. Oftest kører Raspberry Pi med forskellige versioner af Linux, fx Raspberrys egen Rasperian, men senere på året kan man altså vælge at installere Windows 10 i stedet.

Raspberry Pi 2 er efterfølger til micro-computeren Raspberry Pi, der har kultagtig status blandt visse entusiaster. Den er ikke meget større end et kreditkort, men hvis man tilslutter tastatur, mus og en skærm, har man en fuldt funktionsdygtig computer.

Det oprindelige mål med Raspberry Pi var, at give alle mulighed for at lære computerkodning for en overkommelig pris, men mange computerentusiaster så hurtigt potentialet i den lille, kraftfulde computer, der fx kan bruges i streaming-løsninger til hjemmebiografen.

Microsoft har ellers været med til at støtte og udvikle en anden micro-computer, ved navn Sharks Cove, der blev markedsført som en direkte konkurrent til Raspberry Pi. Om Microsoft dropper Sharks Cove, vil tiden vise.

Læs mere om Windows 10 her.

Måske er du interesseret i ...