Chromelogo

Google udvikler nyt styresystem

Der har længe været rygter om, at Google ville udvikle et styresystem til pc’er. Og nu er det så officielt: Google Chrome OS vil være at finde på computere fra næste år.

Google Chrome OS er først og fremmest målrettet de populære netbooks, og de første maskiner med det nye styresystem ventes i handelen i anden halvdel af 2010.

Styresystemet bliver skabt til folk, der bruger det meste af deres computertid på internettet. Ifølge Google bygger det på nøgleordene hastighed, enkelthed og sikkerhed, og det skal være muligt at starte og komme på nettet i løbet af få sekunder.

Googles først skridt i retning mod et nyt styresystem til computere, var Android, som primært er udviklet til mobiltelefoner og andre håndholdte enheder. Chrome OS er dog et helt nyt projekt, målrettet computere lige fra netbooks til kraftfulde stationære pc’er. Google oplyser, at der stadig er lang vej, før styresystemet er klar til at møde forbrugerne, og at der i høj grad er brug for hjælp fra entusiastiske programudviklere fra open source-miljøet. Chrome OS er, modsat Windows, open source, så alle i princippet kan være med til at videreudvikle programmet. .

Måske er du interesseret i ...