nyheder/ecofont_145.jpg

Spar blæk med ny skrifttype

Hollandsk firma har nu udviklet en ny skrifttype med huller, der bruger 20 procent mindre blæk. Du kan downloade Ecofont gratis.

23. december 2008

Det hollandske markedsførings- og kommunikationsselskab Spranq tilbyder en ny og gratis måde at spare dig for printerblæk. De har skabt en skrifttype med med huller, der bruger mindre blæk, og det kan mærkes især, når man udskriver dokumenter til dagligt brug. Udviklerne fra Spranq udtaler, at de fik inspiration fra hullerne i hollandsk ost, da de fik ideen til en skrifttype med huller.

Skrifttypen, der er baseret på standard Sans Serif skrifttype, har en række små huller, der fjerner lidt fra hvert bogstav. Selskabet har brugt lang tid til at eksperimentere med forskellige former og størrelser, så de kunne skære ned på mængden af blæk, der skulle bruges, uden at typerne tabte læsbarheden.

Spranq mener, at resultatet stadig er fuldt læseligt, og siger, at du kan spare op til 20 procent af den mængde blæk, der ellers skulle bruges. Ecofont kan downloades gratis, men firmaet tager gerne i mod donationer.

Læs også: Spar penge og blæk med disse tre tricks

Måske er du interesseret i ...