nyheder/firefox_logo_145.jpg

Firefox kæmper for at bevare vækst

Browserkrigen raser imellem Mozillas Firefox, Googles Chrome, Apple's Safari, og Microsoft's Internet Explorer. Nu offentliggør Mozilla, at Firefox 3.1 også tilbyder privat browsing.

6. november 2008

Firefox kunne i sidste måned glæde sig over, at de have opnået 20 procent markedsandele inden for internetbrowsere. Der er heftig konkurrence, når det gælder om, at være hurtigst og bedst til at udvikle browsere. Firefox, Chrome, Safari, og Explorer kæmper om brugerne. Den nye funktion privat browsing, som vi kender fra Chrome og Safari, og som dækker over, at man kan surfe på internettet uden at efterlade spor på computeren, vil være i Internet Explorer 8, og nu kommer den også i Firefox 3.1.

"Det er meget vigtigt at bemærke, at privat browsing ikke gør det muligt at være anonym på internettet. Funktionen beskytter dig heller ikke mod spywareprogrammer, der bruger avanceret teknik til at se din online-trafik," siger Ehsan Akhgari, der er softwareudvikler på Mozilla.

"Privat browsing handler kun om at sikre, at Firefox ikke gemmer alle data på din computer, som kan bruges til at spore dine aktiviteter på internet - ikke mere, ikke mindre."

Nogle kritiske røster mener, at privat surfing-teknologi har en lang vej endnu, før den kan beskytte privatlivets fred for internetsurfere. De mener, at den slags funktioner kan dysse forbrugerne ind i en falsk tryghed.

Måske er du interesseret i ...