Firefox Logo

Firefox fejrer milliarden

Firefox rundede i fredags en milliard downloads, en begivenhed de fejrede med oprettelsen af en hjemmeside til formålet.

3. august 2009

Mozilla kunne i fredags meddele at deres open source-browser Firefox rundede en milliard downloads, hvad de fejrede med åbningen af hjemmesiden onebillionplusyou. Selvom det egentlige antal brugere ”kun” er estimeret til 300 millioner, er det stadigvæk et resultat som Mozilla kan føle sig stolte af. Siden lanceringen af Firefox i 2004, har det lykkedes for Firefox at kæmpe sig op på en andenplads, og de har nu rundet 31 procent af markedet. Internet Explorer sidder forsat på 60 procent, med 200 millioner downloads af IE 8, som blev frigivet for fire måneder siden, mens Google Chrome, Opera og Safari kæmper om de sidste 5 procent.

Jubilæet fra Mozilla, der for nyligt udgav Firefox 3.5, markerer blandt andet, at der er kommet bevægelse i browser-markedet, hvor Microsoft ellers længe har domineret efter sejren over Netscape.

Den nyeste udgave af browseren findes på den CD, der følger med Komputer for Alle, men kan også hentes gratis på nettet - se linket til højre.

Måske er du interesseret i ...