Folding@home vil bruge din pc til at finde ud af, hvordan coronavirus virker.
Coronavirus

[email protected] vil bruge din pc til at finde ud af, hvordan coronavirus virker.

© CDC

Find en kur mod coronavirus med din pc

Del din computers regnekraft med forskere, og hjælp dem med at finde en kur mod coronavirus.

Din computers kræfter bliver sjældent brugt 100 procent, og nu kan du bruge den overskydende regnekraft til at hjælpe med at finde en kur mod corona.

Det er organisationen [email protected], der går målrettet efter at blive klogere på coronavirus. 

[email protected] udfører enorme beregninger på modeller af komplicerede proteiner for på den måde at prøve at forstå, hvordan coronavirus virker.

Coronavirussen, COVID-19, sætter sig fast i menneskers lunger på grund virusproteinets særlige udformning. Forskerne forstår endnu ikke helt, hvordan proteinet virker, og det endelige mål er at finde en måde til at forhindre coronavirus i at sætte sig fast i sundt lungevæv hos de smittede patienter.

> Læs alle vores nyheder om corona her

Stil din computer til rådighed

Det specielle ved [email protected] er, at organisationen ikke selv bruger store supercomputere, der står og regner på de enorme talmængder, som er nødvendige for skabe naturtro computermodeller.

I stedet deler [email protected] beregningerne op i små bidder, som kan sendes ud til private computer-brugere i hele verden. 

Ved hjælp af et lille program, som du kan hente på [email protected] hjemmeside kan din computer nu regne på den stump data, som du har hentet ned. 

Du styrer selv, hvor mange af din pc's ressourcer, der må bruges på udregningerne, og du kan få [email protected] til at slå sig selv fra helt automatisk, når du bruger computeren til andre ting.

I samarbejde med Sony og NVIDIA

Når din computer er færdig med beregningerne, sender den resultatet tilbage til serveren hos [email protected] og henter så en ny stump data.

[email protected] begyndte som et projekt på Stanford-universitetet i Silicon Valley, men i dag drives det fra Washington University i San Louis. 

Projektet er udviklet i samarbejde med blandt andre Sony og grafikchip-producenten, NVIDIA.

Du kan hjælpe i kampen mod coronavirus ved at hente [email protected] til pc, Mac og Linus lige her.

Du kan også læse mere om projektet på [email protected] hjemmeside her (engelsk)

Måske er du interesseret i ...