tablet-ebog

Læseheste læser e-bøger

Læser du på en e-bogslæser, når du gennem flere bøger end dem, der læser trykte bøger.

15. oktober 2013

Enten sværger bogorme og læseheste i stor stil til digital læsning, eller også øger e-bogslæsere i høj grad læselysten. I hvert fald når digitale læsere igennem flere bøger end dem, som læser traditionelle bøger af papir og blæk, viser en undersøgelse af 1.000 amerikanernes læselyst foretaget af USA Today og hjemmesiden bookish.com.

Undersøgelsens 18 til 39-årige med en tablet eller e-bogslæser nåede i gennemsnit sidste år at læse 21 bøger, mens dem uden en elektronisk enhed kun læste 13 bøger i snit. Også i de ældre generationer blev der læst mere elektronisk. De adspurgte fra 40 år og opefter med en elektronisk enhed læste i gennemsnit 16 bøger, hvilket er fem flere end dem uden en tablet eller e-bogslæser.

Lige over en tredjedel af de digitale læsere svarede derudover, at de var begyndt at læse mere, efter de havde fået fingrene i en tablet eller e-bogslæser.

Den tendens bliver bakket op af en anden amerikansk undersøgelse med navnet ”Rise of E-reading”, der kom frem til, at 35 procent af dem med en e-bogslæser og 41 procent af tablet-ejerne får øget deres lyst til at læse, når det foregår digitalt.

Måske er du interesseret i ...