Ebøger komdk 102015

En nemmere, bedre og billigere bog

Salget af e-bøger fordobles hvert år og flere og flere får øjnene op for det smarte format. Langt de fleste af os ejer i forvejen en tablet eller smartphone, og man behøver faktisk ikke andet for at få fuld glæde af fremtidens bogformat.

22. juni 2015

På verdensplan fordobles salget af elektroniske bøger hvert eneste år. Det skyldes primært, at verdens største internetboghandel, Amazon, samt Apple og Google sælger e-bøger i agressiv konkurrence med både hinanden og de traditionelle boghandlere. Målet er selvfølgelig at fremme salget af netop deres e-bogslæser: Amazons Kindle, Apples iPad og iPhone og de mange forskellige andre enheder, der benytter Googles styresystem, Android. Som læser kan man heldigvis være ligeglad med platformen. Uanset om man sværger til den ene eller den anden eller allerhelst bare vil benytte sin trofaste Windows-pc, er det nemt at læse e-bøger. Og vi viser dig, hvordan du gør.

Salget af de elektroniske bøger er ikke eksploderet på samme måde i Danmark, men det er støt stigende. I Forlæggerforeningens årsrapport meldes der om en stigning fra 12 til 14 procent af det samlede bogmarked i 2014, og de tal omfatter også de fysiske butikker, der har den største andel af salget. Kigger man kun på onlineboghandlere, udgør e-bøgerne hele 21 procent af det samlede salg.

Men de tal drejer sig om omsætningen – ser man på antallet af bøger, der langes over den virtuelle disk, tegner der sig et noget andet billede. Her er onlinesalget faktisk mere end dobbelt så stort på de elektroniske bøger, og de fysiske udgør kun 44 procent af knap 1,25 millioner titler. Så der er ingen tvivl om, at vi følger den internationale trend og tager de elektroniske bøger til os.

Som tallene ovenfor antyder, tjener forlagene flest penge på bøger af papir, hvilket omvendt betyder, at du sparer penge ved at købe de elektroniske.

På de næste sider vil vi gennemgå flere fordele og funktioner ved de elektroniske bøger. Vi vil vise dig, hvordan du køber en bog i de forskellige butikker samt den bedste måde at læse den på, alt efter hvilken enhed du foretrækker at benytte til læsningen.

Måske er du interesseret i ...