Satya Nadella

Direktørskifte i Microsoft

Efter lang tids søgen er det endelig lykkedes Microsoft at finde deres nye direktør, det bliver 46 årige Satya Nadella.

Indisk fødte Satya Nadella har arbejdet i virksomheden i 22 år, og har siden 2011 været vicepræsident for Microsofts cloud-tjenester, blandt andet Windows Server og Xbox.

Cloud betyder på dansk ”sky”, og dækker over alle de filer du ligger på nettet, så de er tilgængelige fra enhver computer med internetadgang.

Netop det, at den nye direktør har stået i spidsen for cloud-tjenesterne kommer til at betyde, at Microsoft vil gå efter at udvide ”skyen” så meget som muligt, med bedre mulighed for at integrere produkter fra andre producenter.

Nadella har i en besked til sine medarbejdere beskrevet sine visioner med Microsoft, der blandt andet handler om at udbrede Microsofts produkter til flest muligt. Det kunne tyde på, at Office pakken bliver gjort lettere tilgængelig på iOS og Android systemer.

Derudover skriver han, at man bliver nødt til at tænke nyt i forhold til en verden, hvor fokus er flyttet fra de traditionelle computere over til mobiltelefoner og tablets. Her har Microsoft nemlig i lang tid været bagefter. I dag har Microsoft med Windows Phone en markedsandel på 3,6 procent, mens deres tablet, Microsoft Surface, ligger på 3,4 procent.

Nadella bliver den tredje administrerende direktør i rækken hos Microsoft. Han overtager posten fra Steve Ballmer, der i efteråret 2013 erklærede, at han ville trække sig i 2014.

Udover direktørskiftet, skifter Microsofts grundlægger, Bill Gates, også posten som bestyrelsesformand ud med et arbejde som teknisk rådgiver indenfor virksomheden.

Måske er du interesseret i ...