Den nye Nintendo Swicht får ikke vores journalist til at ligge i kø foran butikken.

© Nintendo

Nintendo Switch udkommer i marts

Nintendo har endelig afsløret pris, spil og udgivelsesdato.

13. januar 2017 af Mikkel Jacobsen

Switch er kørt i stilling til at være det store comeback fra den lunkne modtagelse af Wii U. Fredag var så den store lancering, og Switch udkommer allerede 3. marts.

Den danske pris havner på godt og vel 3000 kroner. Det er dyrere, end Nintendos maskiner plejer at være, men stemmer nogenlunde overens med konkurrenterne Xbox og PlayStations priser.

Kort batteritid
Switch er en blanding af en tv-konsol og en håndholdt spilmaskine, og batteritiden uden for hjemmets fire vægge er ifølge Nintendo 3-6 timer på en opladning. Det er måske ikke ligefrem nok til at underholde ungerne hele vejen på bilturen til Italien, men til hverdagsbrug lyder det rimeligt, hvis også man husker at pakke en powerbank i tasken.

Nintendo har også annonceret, at maskinens onlinetjeneste er gratis de første seks måneder af konsollens levetid, hvorefter det vil koste et månedligt abonnement at spille online. Prisen nævnes ikke, men det er naturligvis noget, man må tage med i overvejelserne, inden man slår sparegrisen i stykker.

Der er desværre ikke ligefrem et væld af spil klar ved lanceringen. Det helt nye Super Mario Odyssey udkommer først en gang i efteråret. Nintendo lover til gengæld en god strøm af nye spil fordelt henover forår og sommer. 

Det bliver spændende at følge med i, om Switch bliver et hit.


Bekræftede lanceringstitler:

1-2-Switch

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Skylanders Imaginators

Just Dance 2017


Du kan se lanceringen her:

Måske er du interesseret i ...