Counter-Strike-holdet Astralis vandt for nyligt guld ved ELEAGUE 2017 i Atlanta. Førstepræmien var 3,5 millioner kroner, som spillerne deler ligeligt.

Counter-Strike-holdet Astralis vandt for nyligt guld ved ELEAGUE 2017 i Atlanta. Førstepræmien var 3,5 millioner kroner, som spillerne deler ligeligt.

© @ RFRSH Entertainment

Danske computerspillere tjener millioner

Danske computerspillere er nogle af de bedste i verden. Få et indblik i, hvor meget de danske professionelle computerspillere tjener.

2. februar 2017 af Christian Slot

Glem alt om Zlatan og Messi for en stund. Fremtidens atleter dyster på den digitale slagmark.

Danske computer-atleter er med i verdenstoppen i computerspil, hvor spillerne kæmper om millioner af kroner foran tusindvis af tv-seere.

Det danske Counter-Strike-mandskab Astralis vandt for nyligt guld ved turneringen ELEAGUE i Atlanta, USA. Med pokalen fulgte en check på 3,5 millioner kroner. Finalen slog i øvrigt seer-rekord, da over 1 million seere så med fra stuerne og via nettet.

Bag Astralis står iværksætterne Tommy Ahlers og Nikolaj Nyholm, der i 2016 investerede 200 milioner kroner i et projekt, der skal samle de bedste skandinaviske hold.

Udover Counter-Strike har Danmark opfostret nogle af verdens bedste i flere andre spil.


FIFA – Mohamad Al-Bacha

17-årige Mohamad Al-Bacha er en af de største stjerner på FIFA-himmelen. Danskeren vandt i 2016 guld ved FIFA Interactive World Cup, der blandt andet blev sendt på TV 2 Sport.

17-årige Mohamad Al-Bacha er en af de største stjerner på FIFA-himmelen. 

© @mobacha_ / Twitter

Med guldmedaljen fulgte en check på 135.000 kroner. Al-Bacha har i øvrigt skrevet kontrakt med det danske hold Tricked Esport, som støttes af investeringsmanden Lars Seier Christensen.

En anden dansk FIFA-stjerne er August Rosenmeier, der til daglig spiller for holdet Paris Saint-Germain og tjener omkring 35.000 kroner om måneden efter skat.


Dota 2 – Johan Sundstein

23-årige Johan Sundstein er en af de bedste i Verden i computerspillet Dota 2, hvor han spiller med fire andre holdkammerater på holdet OG. Holdet, der bl.a. består af en svensker og en finne, tjente 18 millioner kroner i 2016 - alene i præmiepenge.

Danske Johan Sundstein og holdet vandt 420.000 kroner ved turneringen Epicenter 2016 i Moskva.

© @ Roman Kosolapov/Shutterstock

Pengene deles mellem de fem spillere, der desuden formodes at tjene godt på slag af fan-merchandise og på sponsorkroner.


League of Legends - Søren Bjerg

20-årige Søren "Bjergsen" Bjerg er en af de mest populære League of Legends-spillere i verden. Hans Twitter-profil følges af knap 1 millioner fans, hvoraf mange også kigger med, når han går i kamp med holdet Team SoloMid. 

Søren "Bjergsen" Bjerg bor i USA og er professionel i spillet League of Legends.

Han kommer fra den lille by Mejdal, men bor i dag i Los Angeles. Ifølge siden esportearnings.com, har Søren tjent 830.000 kroner i præmiepenge alene.

Men det vurderes, at Bjergsen tjener flere penge på reklameindtægter, når han streamer til sine fans på hans egen kanal, hvor 1.2 millioner har tegnet abonnement.

Måske er du interesseret i ...