Billeder komdk 112015

Send mindre billeder – helt automatisk

Billeder fra digitalkameraet er store og fylder ofte for meget til at blive vedhæftet en e-mail. Derfor er det en god idé at formindske billederne, før du sender dem videre. Nu kan du lade pc’en og et smart program klare det møjsommelige arbejde.

19. juli 2015

Selv om cirka en tredjedel af danskerne har bredbånd, der er hurtigere end 30 Mbit/s, så er vi stadig mange, der bor, hvor gamle kobberkabler sætter en urokkelig øvre grænse for hastigheden. Har du en langsom internetforbindelse, så er det typisk den hastighed, du kan sende med (upload), der halter mest. Det skyldes, at man sjældent uploader så meget, som man henter. Derfor kan et stort billede i en e-mail virkelig mærkes.

Ofte er der også en øvre grænse for størrelsen på den enkelte e-mail hos din mailudbyder, hvilket kan betyde at en mail fyldt med billeder slet ikke når igennem. Løsningen er enten at gøre billederne mindre eller sende dem enkeltvis.

Uanset grunden, så er det ofte en god idé at begrænse størrelsen på de billeder, du sender per mail. Det er alligevel sjældent, at modtageren af din mail har brug for det store billede.

Programmet Shrink Pic ligger i baggrunden og reagerer kun, hvis det opfatter, at du er ved at uploade et billede. Det virker stort set uanset hvilket mailprogram eller browser, du bruger. Shrink Pic griber ind, reducerer billedstørrelsen med op til 98 procent og indsætter det nye billede i stedet. Du mærker kun en ubetydelig pause. Bruger du en online mail-tjeneste som Gmail, er der allerede lidt ventetid, mens billedet bliver uploadet. Den tid bliver begrænset, når du i stedet sender et lille billede. Så slutresultatet er, at det i stedet går hurtigere med det nye, mindre billede.

Læs med på de næste sider og se, hvordan det smarte lille program virker.

> Hent Shrink Pic

Måske er du interesseret i ...