Bunker i Svalbard

Her er dine filer i sikkerhed i tilfælde af atomkrig.

© Crop Trust

Glem alt om skyen – dine filer skal gemmes under jorden

Sådan overlever alle dine vigtige dokumenter atomkrig og naturkatastrofer.

4. april 2017 af Mikkel Jacobsen

Hvad gør du, hvis du gerne ser, at dine allervigtigste data og dokumenter overlever alt fra klimaforandring til atomkrig? 

Du kunne fx gemme dem dybt nede i en gammel snedækket mine i Svalbard, Norge.

Virksomheden Piql har netop åbnet, hvad de kalder en 'digital ambassade'. En gammel mine på Svalbard i det allernordligste Norge er bygget om til en stor bankboks, der skal huse alverdens vigtige data på nyudviklet digital ”film”, der kan holde i hundredvis af år.

Backup af vigtige historiske dokumenter

Repræsentanter fra Mexico og Brasilien var de første til at deponere digitale kopier af vigtige historiske dokumenter på Svalbard.

Mexicanerne medbragte blandt andet en uafhængighedserklæring, og brasilianerne medbragte billeder af deres hovedstad og en kopi af loven om afskaffelse af slaveri i landet.

Piql tilbyder servicen til alle lande, firmaer eller personer, som måtte have et ønske om at opbevare data på et sted, hvor det er i sikkerhed for begivenheder, hacking og digitalt forfald.

Du kan læse mere om det her.

Hvad det koster at gemme sine filer under jorden, ved vi ikke. Og vi er ikke helt klar til at opgive "skyen" som hjem for vores digitale filer endnu. 


Måske er du interesseret i ...