Windows 7 stoppet

Aprilsnar: Slut med Microsoft Windows

Microsoft erkender Windows 7's gigantiske succes og lukker for al udvikling af en efterfølger. Firmaet mener ikke at styresystemet kan gøres bedre. Sådan skrev vi her på nyhedssiden den 1. april, men der var naturligvis tale om en aprilsnar. Du kan læse den her og se om du ville være faldet i.

1. april 2011

Sent i aftes dansk tid oplyste Microsoft på et stort anlagt pressemøde, at det for bestandig er slut med nye udgaver af verdens mest udbredte styresystem Windows. Dermed bliver Windows 7 den absolut sidste udgave af Windows nogensinde. Beskeden er kommet som et chok for alle analytikere og har allerede fået aktieindekset NASDAQ til at rasle ned.

Den overraskende udmelding kom på pressemødet fra den amerikanske chef for Microsofts Windows-division, Charles P. A. Andersson. Han udtalte om årsagen, at brugerne simpelthen er for tilfredse med Windows 7. Ifølge de millioner af tilbagemeldinger Microsoft har fået fra Windows 7-brugere over hele verden er der ifølge Charles P. A. Andersson ikke en eneste ting, folk vil have forbedret, og det fjerner så enhver efterspørgsel efter den ellers planlagte Windows 8.

Vi har ringet til Ingolf Lassen, som er chef for forbrugerafdelingen hos Microsoft Danmark for at høre om konsekvenserne ved denne beslutning, og han fortæller:

"Da vi arbejdede på Windows 7 fandt vi ganske mange fejl i styresystemet i testfasen, og derfor var vi overbeviste om at kunderne hurtigt ville efterspørge en ny og bedre version. Efterfølgeren havde vi allerede døbt Windows 8, men desværre har det vist sig, at de kendte fejl i Windows 7 ikke har været tilstrækkeligt generende for brugerne til at retfærdiggøre en ny version. Faktisk har de fleste slet ikke opdaget de indbyggede fejl, som vores teknikere ellers har brugt måneder på at plante, og det betyder jo så, at der simpelthen ikke er efterspørgsel efter en afløser til Windows 7."

Microsoft bedyrer, at beslutningen om at stoppe for yderligere Windows-udgaver ikke kommer til at koste arbejdspladser. I stedet vil hele udviklerholdet på Windows 8 blive flyttet over i den afdeling, der udvikler Windows' indbyggede faxprogram. Ifølge Ingolf Lassen har faxprogrammet trængt til en opgradering i årevis, men er blevet forsømt på grund af mangel på mandskab.

Måske er du interesseret i ...