sommer tablet

6 super sommerapps

Der er rig mulighed for at gøre sommeren lidt smartere, hvad enten du skal ud og rejse eller bliver hjemme og nyder det danske sommervejr. Vi har samlet seks apps, som hjælper til en god sommer i både udlandet og i Danmark.

27. juni 2017

Rejser du udenlands, eller holder du sommerferie i det ganske danske land? Lige meget hvor du befinder dig i de lune sommermåneder, er der masser af apps, som kan gøre sommeren smartere og mere behagelig.

I hvert nummer af Komputer for alle guider vi læserne til smarte apps, og som en gratis sommerservice har vi samlet seks gode apps til sommeren. De kan hjælpe med alt fra campingpladser til at undgå dyrt dataforbrug i udlandet.

Tegnebogen behøver du ikke at finde frem, for de samtlige apps er helt og aldeles gratis at hente. Under beskrivelserne af de respektive apps finder du også links til App Store og Google Play, hvor du kan hente app’en til din smartphone eller tablet.

1. YR.NO: Præcis vejrudsigt 

Det meteorologiske institut i Norge har bygget en glimrende vejrudsigt-app med navnet YR.NO. Der er ganske præcis især i de nordiske lande, mens det kniber lidt mere sydpå. 

Bliver du hjemme i Danmark, kan du nemt og hurtigt finde vejrudsigten for en kommende sommerhusferie, eller om det er vejr til at gå i haven eller på stranden.

Hent til iOS 

Hent til Android

2. Camping Denmark: Find en campingplads 

Skal du på campingferie i Danmark, er app’en Camping Denmark et nyttigt værktøj, hvis du ikke på forhånd har bestilt den faste plads på Nørre Lyngvig Camping. 

App’en viser på et landkort samtlige campingpladser i Danmark, og bruger du GPS’en i din telefon, kan du nemt finde en plads i nærheden af, hvor du befinder dig.

Hent til iOS 

Hent til Android

3. Sunscreen: Husk solcremen 

Vil du undgå at ligne en krebs efter en god omgang solbadning, kan du få hjælp fra en app. Her er der tale om to forskellige apps til iOS og Android, men begge bærer navnet Sunscreen

De minder dig om, hvornår du skal søge skygge, eller hvornår du bør smøre dig ind igen, hvilket app’en selv beregner, når du har indtastet UV-indekset, din hudtype og faktoren i din sollotion.

Hent til iOS 

Hent til Android

> Læs også: De 100 bedste apps til Android, Windows Phone og iPhone

4. Gateguru: Find rundt i lufthavnen 

Lufthavne kan være forvirrende steder at finde rundt i, og det er endnu sværere at finde en god kop kaffe og et fornuftigt måltid. Gateguru indeholder kort over alverdens lufthavne, så du nemt finder den rigtige gate. 

Du finder derudover lister over lufthavnenes spisesteder og gode tips om fx tilbud og transport i de respektive lufthavne.

Hent til iOS 

Hent til Android

5. Wi-Fi Finder: Kom gratis på nettet 

Er du ikke udstyret med et dataabonnement i udlandet, eller vild du gerne bare slippe for dyre dataregninger, når du rejser, så bør du hente Wi-Fi Finder

App’en kortlægger et hav af de steder, hvor du kan finde Wi-Fi hotspots, og så kan du ellers e-mails eller holde styr på stillingen i Tour de France, uden det koster dig en formue.

Hent til iOS 

Hent til Android

6. Valuta+: Regn på prisen 

Det kan være svært at huske, hvor meget 47,80 euro præcis svarer til, når du fx sidder på en restaurant i Sydfrankrig og skal vælge vin. 

Med en offline valutaomregner kan du dog regne dig frem til, om du har råd til den flaske, du har kig på, eller om du skal nøjes med en billigere drue. Det kan fx være Valuta+ til iOS eller Valuta til Android.

Hent til iOS 

Hent til Android

Måske er du interesseret i ...