nyheder/sunload.jpg

Tasken oplader den bærbare

Læg computeren i tasken og oplad den ved at gå en tur i solskin. Så simpel er den forjættende tanke bag firmaet Sunloads solenergi-tasker.

13. marts 2007

En af de mere kuriøse nyheder på årets CeBit-messe er firmaet Sunloads tasker til bærbære computere. Taskerne er nemlig udstyret med sensorer, der gør, at man kan oplade sin pc eller i princippet en hvilken som helst elektronisk enhed via solenergi.

Da vi i Norden ikke ligefrem er forvænte med hensyn til sol og varme, er det heldigt, at sensorerne også er påvirkelige over for almindeligt lys. Disse lyskilder skal dog være af en vis styrke, hvis det ikke skal tage rigtig lang tid at oplade sin pc. Ifølge en repræsentant fra Sunload vil 21 timers solskin sikre en fuld opladning men da dette, som hun selv sagde, er en hypotetisk situation, kan man altså også bare stille sin taske i et veloplyst lokale for at få ny energi i den bærbare.

Selvom de nuværende løsninger måske ikke er helt optimale, er Sunloads koncept på sigt en meget interessant idé - især hvis man tænker lidt over de potentielle fordele og muligheder.

Måske er du interesseret i ...