gratis/gimp_ikon.png

Stort maleprogram

GIMP er et stort maleprogram, der kan bruges på mange forskellige måder.

gratis/Gimp.png

>> Hent programmet

Maleværktøjerne er almindelige pensler, blyanter, airbrush og clone-muligheder, der hver har et utal af indstillingsmuligheder. Farveovergange og sammenblandinger kan styres på flere måder. Med mange lag og ubegrænset fortrydelsesmulighed kan man lave ting om igen og igen og eksperimentere løs uden frygt for at gøre noget dumt.

GIMP kan arbejde med animerede filer. Ved at hente hver "frame" i animationen som sit eget lag kan animationen bearbejdes som en helhed eller i de mindste detaljer. GIMP er så velegnet til retouchering og specialeffekter, at det bliver brugt i biograffilm til at rette og tilføje ting, der er svære at bygge i virkeligheden. Brugerfladen er anderledes opbygget end i typiske Windows-programmer, men er ikke svær at lære. Hvert billede åbner i sit eget vindue, og et højreklik giver adgang til menuer med et væld af muligheder. Derudover er der en samling flydende værktøjspaletter med tegneværktøjer, indstillinger og genveje.

Der findes over 100 programudvidelser til GIMP, og for den helt avancerede bruger giver programudvidelsen Script-Fu endda mulighed for at programmere helt nye faciliteter og effekter.

Måske er du interesseret i ...