nyheder/Spore_145.jpg

Populær demo af en demo

Spore Creature Creator er et guddommeligt underholdende dna-byggesæt som en forsmag på spillet Spore. Alene det første døgn, demoen var ude, blev der oploadet mere end 57.000 Spore-animationer på YouTube.

8. august 2008

Vi er vant til, at spil til pc’en først kommer som demo, hvor man kan prøve et par baner eller funktioner i spillet. Men en demo, der koster penge, er nyt. Og en demo af en demo lyder helt absurd. Det er ikke desto mindre, hvad Electronic Arts har barslet med i form af Spore Creature Creator, der er en 50-kroners forsmag på det længe ventede spil Spore.

I Spore, der er skabt af Will Wright, som også fandt på The Sims og SimCity-spillene, skal man skabe et væsen, der først skal blive den dominerende art på sin planet og siden galaksens førende civilisation. Det ambitiøse spil er blevet udsat og kommer nu først engang i 2009. Men mens vi venter på selve spillet, kan man være kreativ og bygge sine væsener. Som en genial detalje gemmes ens skabninger som et PNG-billede på under 25 kilobytes, der indeholder alle oplysninger om væsenet, så andre kan lege med det. Og med et enkelt tryk kan man eksportere en film af sit væsen til YouTube. Ved du ikke, om du vil give 50 kroner for en flig af et spil, så kan du prøve en gratis begrænset version af Spore Creature Creator, der altså igen kun er en lille del af det færdige spil. Forvirret? Glem det, og byg sjove væsener i demoen, der er det sjoveste, vi har prøvet siden barndommens første kasse med Lego.

Måske er du interesseret i ...