World of Warcraft

Planlæg dit barns spilletid

Det populære online-spil World of Warcraft er blevet en besættelse for mange af dets spillere. Og er du nervøs for, at dit barn spiller for meget og måske endda pjækker fra skolen for at tilbringe tiden i den virtuelle verden, så giver World of Warcraft nu mulighed for at planlægge dit barns spilletid.

Flere og flere er begyndt at henvende sig til landets behandlingscentre, fordi onlinecomputerspil, som World of Warcraft, har overtaget deres hverdag. Der er især en del forældre, der ringer og fortæller, at deres børn ikke spiser, er oppe hele natten eller pjækker fra skolen, fordi de spiller onlinespil, lyder det fra Mikael Lund fra behandlingscenteret Majorgården til Urban i dag.

Et af de steder der behandler folk med sådan en afhængighed, er den private klinik Udviklingshuset i Karlebo. Her modtager de dagligt henvendelser om problemer med onlinespil. En times behandling i Udviklingshuset koster mellem 500 og 800 kroner, som skal betales fra egen lomme. Samfundet betaler nemlig ikke for behandling af computerspilsafhængighed.

Men man kan som forældre skride ind, før det kommer så vidt. World of Warcrafts udgiver, Blizzard, har nemlig udviklet muligheden for at skemalægge, hvornår der må spilles. Denne såkaldte ”Parental Control”, eller forældrekontrol, er et værktøj, der er designet til at give forældre og værger muligheden for at skabe tidsplaner for, hvornår deres børn spiller. På den måde kan man som forældre administrere adgangen til World of Warcraft fra enhver pc med en internetforbindelse (forudsat at man har adgangskoden til spilkontoen) og altså sætte en præventiv barriere, der forhindrer søvnlæse nætter eller pjæk fra skolen.

Måske er du interesseret i ...