Ældre mand arbejder med en pc computer
© Shutterstock

Få helt styr på din pc – PC Grundviden

Velkommen til Komputer for alles PC Grundviden-serie, som hjælper dig til at blive dus med din pc. Her kan du hente alle afsnit i serien – bare klik på overskrifterne herunder.

20. december 2013

Modul 1 - Kom godt i gang med din nye computer Sådan klarer du nemt de indledende øvelser med din nye pc. Vær med fra start, når vi giver det komplette kursus i brug af pc’en. Vi guider dig hele vejen.

Modul 2 - Åben og luk programmer Hvad enten du vil sende e-mail, gå på nettet eller spille et spil, skal du vide, hvordan programmer på pc’en åbnes og lukkes. Det lærer du her.

Modul 3 - Læg dine billeder ind på pc’en Windows holder styr på dine billeder. Og når du har gennemgået denne lektion, kan du selv lægge fotos ind på pc’en og – vigtigst af alt – du kan også finde dem igen.

Modul 4 - Skriv på computeren Her lærer du de helt basale manøvrer i at skrive et brev på din computer, gemme det og åbne det igen.


OPRET EN GRATIS PROFIL OG FÅ DEN KOMPLETTE E-BOG PC-GRUNDVIDEN Læs mere her


Modul 5 - Få din computer på internettet Før du kan sende e-mail, se på hjemmesider og kommunikere digitalt med dine venner og det offentlige Danmark, skal din computer forbindes til internettet.

Modul 6 - Få musen til at makke ret Du får her en grundig gennemgang af musen, og hvordan den virker. Samtidig lærer du at indstille musen, så den bliver endnu nemmere at styre.

Modul 7 - Installer og fjern programmer Her lærer du, hvordan du lægger nye programmer ind på computeren og fjerner dem igen.

Modul 8 - Tilslut en printer til pc’en Her lærer du at klargøre en printer, slutte den til computeren og installere den i Windows.

Modul 9 - Gør Windows lettere at se Slip for at anstrenge øjnene. Skru op for tekst- og grafikstørrelserne i Windows. Her viser vi, hvordan du gør.


ALT OM WINDOWS 8 STOR GUIDE TIL WINDOWS 8 LÆR ALT OM MICROSOFTS NYESTE STYRESYSTEM Læs mere her


Modul 10 - Beskyt din computer Sådan beskytter du pc’en med et nemt, effektivt og gratis antivirusprogram.

Modul 11 - Få styr på vinduerne Her kan du se, hvordan du justerer og flytter rundt på vinduerne i Windows.

Modul 12 - Tag filerne med på en USB-nøgle Her lærer du at bruge en USB-nøgle til at kopiere billeder, dokumenter og alle andre filer fra én pc til en anden.

Modul 13 - Lær at sende og modtage e-mails Opret en gratis e-mailkonto, og kom godt i gang med at skrive og læse e-mails.

Modul 14 - Hold Windows opdateret Sådan indstiller du Windows til automatisk at hente og installere opdateringer.

Modul 15 - Send billeder med e-mail Du kan nemt vedhæfte billeder til dine e-mails og sende dem til venner og familie.

Modul 16 - Sæt adgangskode på Windows Hvis ikke du allerede har en adgangskode på Windows, er det på høje tid at få en. Vi viser, hvordan du gør.


STOR HJEMMESIDESKOLE LAV DINE EGNE HJEMMESIDER NEMT OG HURTIGT Læs mere her


Modul 17 - Søg på internettet Her lærer du at søge efter informationer og billeder på internettet.

Modul 18 - Lav dit eget trådløse netværk I denne lektion lærer du at oprette et trådløst netværk derhjemme.

Modul 19 - Skift baggrund i Windows Her viser vi, hvordan du vælger en ny og bedre baggrund til dit Skrivebord i Windows.

Modul 20 - Slet overflødige filer Slet de gamle kladder, uskarpe billeder og midlertidige internetfiler og få lagerpladsen tilbage på harddisken.

Modul 21 - Læs PDF-dokumenter på computeren Hvis et firma eller det offentlige sender dig et elektronisk brev – eksempelvis en faktura eller kvittering – er det sandsynligvis som et såkaldt PDF-dokument. Her viser vi, hvordan du læser PDF-dokumenter.

Modul 22 - Få lyd på din computer Her lærer du at skrue op og ned for lydstyrken samt tilslutte pc-højttalere og hovedtelefoner.

Modul 23 - Print dine billeder Her viser vi, hvordan du laver flotte fotoudskrifter på din printer.


OPRET EN GRATIS PROFIL OG FÅ DEN KOMPLETTE E-BOG PC-GRUNDVIDEN Læs mere her


Modul 24 - Red Windows med Systemgendannelse Bliver dit Windows pludselig ustabilt og fejlfyldt, så løs problemerne med Systemgendannelse.

Modul 25 - Brænd en cd på din computer Her lærer du at overføre dine filer og musik til en cd eller dvd.

Modul 26 - Gå på netbank og borgerservice med NemID Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger NemID, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester.

Modul 27 - Find rundt i dine filer I Windows Stifinder styrer du de filer, du har liggende på pc’en. Her kan du oprette, slette og flytte rundt på både mapper og filer.

Modul 28 - Se masser af gratis videoer på nettet YouTube er nettets største videotjeneste, og du må benytte den ganske kvit og frit. Læs her, hvordan du finder og ser videoer.

Modul 29 - Sådan bruger du Borger.dk Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer. Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk og fx kommunikerer digitalt med din kommune.

Måske er du interesseret i ...