gratis/audacity_ikon.png

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

gratis/Audacity.png

>> Hent programmet i Fordelszonen

Den indbyggede lydoptager i Windows er nærmest en dårlig vittighed. Med en grænse på 60 sekunders optagelse i ét spor og ingen redigeringsmuligheder duer den ikke til meget. 

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Hvis du tilslutter din pc til en radio, forstærker eller kassettebåndoptager, kan du overføre lyd fra gamle plader og bånd til digitalt format, som du kan høre i computeren, i en MP3-afspiller eller brænde på en lyd-cd. 

Sådan optager du lyd med Audacity

Det er ganske nemt at optage lyd med Audacity. Du skal blot tilslutte lydkilden til linjeindgangen på dit lydkort og så klikke på den store, røde knap.

Optagelsen fortsætter, indtil du klikker på pause eller stop. 

Hvis du vil optage flere spor, klikker du blot på stopknappen og derefter igen på optageknappen for hvert af de spor, du vil have. 

Når du har optaget lyden, kan du klippe den til og bruge forskellige effekter på lyden.

Du kan med fordel bruger høretelefoner, når du arbejder med lyd på din pc. Så får du bedre lyd, ligesom du undgår at genere dine omgivelser. 

Hold dig opdateret på computere og it med Komputer for alle. Prøv to numre plus et sæt høretelefoner i god kvalitet for kun59,50 kroner. Se tilbuddet her.

Du kan optage lyd og tilføje effekter

Audacity har over 30 indbyggede effekter. Når du vil gemme dine optagelser, kan du enten bruge Audacitys eget lydformat, der gemmer mange spor og lader dig arbejde videre senere. 

Eller du kan gemme som WAV, MP3 eller Ogg Vorbis, hvilket vil mikse lyden ned til stereo. 

Bemærk, at du skal have fat i et ekstra bibliotek (LAME) for at gemme til MP3. Det kan hentes gratis fra internettet fx via www.free-codecs.com

Måske er du interesseret i ...