nyheder/tdconline145.jpg

DRM-fri musik i 2008

I løbet af 2008 forventer TDC at sælge mp3-musik uden kopibeskyttelsen DRM på nettet. Dermed følger selskabet udmeldinger fra de fire største pladeselskaber.

17. januar 2008

TDC vil fjerne den kontroversielle kopisikring Digital Rights Management (DRM) på næsten to millioner numre på sin online-musikbutik, og det skal ske allerede i år, skriver Computerworld.

Sony har som det sidste af de fire store pladeselskaber netop indgået en aftale med Amazon.com, så alle de over tre millioner sange fra Amazon bliver solgt som mp3-filer uden DRM. Og det har fået TDC til at se optimistisk på salget af DRM-fri musik fra både danske og udenlandske kunstnere, som ventes at kunne stige yderligere med 20-30 procent.

TDC har i forvejen cirka 700.000 DRM-.frie musiknumre fra mindre udgivere. Musik med DRM sælges typisk som WMA-filer og gør det blandt andet vanskeligt for forbrugerne at kopiere musikken fra et medie til et andet. Hos Bilka og andre supermarkeder, der sælger musik via sin hjemmeside, arbejder man også hen imod salg af DRM-frie mp3-filer. Her tvivler man dog på, at alle de udenlandske kunstnere bliver uden kopibeskyttelse allerede i 2008, skriver Computerworld.

Måske er du interesseret i ...