gratis/virtualdub_ikon.png

Digital videoklipning

VirtualDub er en form for digitalt klippebord, hvor du kan klippe og splejse dine videofilm. Men programmet kan langt mere end bare at sætte filmene sammen på nye måder. Det kan optage film fra tv-tuner-kort m.v., konvertere mellem forskellige komprimeringstyper og dele/samle filmspor og lydspor.

gratis/VirtualDub.png

> Hent programmet

Når du åbner programmet, har du originalfilmen til venstre og den færdige film til højre. Der er en stor samling indbyggede filtre, der sørger for ordinære effekter som reduktion af størrelse over farveregulering og rotation til de virkelig sære emboss-effekter etc.

VirtualDub lader dig bruge enhver komprimeringsform ved hjælp af de små programudvidelser, der kaldes codec. For at vælge videokomprimering vælger du først, hvilken codec (fx Indeo, DivX eller XviD) du vil bruge, og derefter indstillinger, der er specielle for hver codec. Der kan være ganske mange indstillinger at vælge imellem, men i alle tilfælde er der en nær sammenhæng mellem kvalitet og filstørrelse. Hvis du vil have film i god kvalitet, bliver filerne ret store. Den bedste måde at reducere filstørrelsen på er at reducere filmen til at have færre pixels frem for blot at øge komprimeringen. Komprimering af lyd foregår på en tilsvarende måde. Husk at vælge "Full processing mode", hvis du vil ændre lydkomprimeringen.

Måske er du interesseret i ...