Læs også

CD 8-2010 Etiket og omslag

CD 8-2010

Star Craft II

245.000 besøgte spil-messe

Et stort antal besøgende til Europas største messe for computerspil viste ikke tegn på, at det umiddelbart går skidt for spilbranchen.

25. august 2009

245.000 almindelige forbrugere og 17.000 branchefolk fra i alt 458 firmaer og 31 forskellige lande lagde vejen forbi GamesCom, Europas største messe for computerspil, der forleden tog sted i den tyske by Köln.

Messen der blev holdt fra 19. til 23. august i Koelnmesse syntes ikke at vise, at branchen for tiden er inde i en mindre krise. Computerspilbranchen er vokset og vokset og omsatte det forgangne halve år for 650 millioner euro (4,8 milliarder kroner). Men selvom producenterne var overbevist om, at de skulle klare sig igennem finanskrisen, ved at profitere på folk der blev i hjemmet i for at spare, er salget måned for måned gået tilbage på det vigtige, amerikanske marked.

Electronic Arts, der er et af verdens største spilproducenter og står bag spil som Sims og adskillige populære sportsspil, forventer da også bedring i Europa i resten af 2009. Salgstallene skal blandt andet løftes af, at spillekonsoller oftere og oftere kan betjenes uden den traditionelle joypad men derimod ved hjælp af kropsbevægelser og mystiske fagter. Hvad der kan være med til at få nye kunder på markedet.

De bedste spil ifølge de deltagende gæster var:

StarCraft II - Wings of Liberty (bedste spil på messen overhovedet)

Uncharted 2: Among Thieves (konsolspil)

The Legend of Zelda: Spirit Tracks (mobilspil)

Aion (onlinespil)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC-spil)

Mario and Sonic at the Winter Olympics (familiespil)

Måske er du interesseret i ...