Wikipedia Nøgle

Wikipedia bliver krypteret

Online-opslagsværket Wikipedia har skiftet til den sikre, krypterede internetprotokol https. Protokollen gør, at ingen kan følge med i, hvad du læser på hjemmesiden.

For at sikre brugernes privatliv, har det digitale leksikon Wikipedia skiftet fra den traditionelle http-protokol til den mere sikre https.

Hvad er https? Https bruges i dag blandt andet af pengeinstitutter og andre hjemmesider, der behandler følsomme oplysninger. Teknologien krypterer dine sendte data og kræver et sikkerhedscertifikat af den hjemmeside, du besøger.

Registrerede brugere på Wikipedia har længe kunne bruge hjemmesiden via https, men fra og med sommeren 2015 kunne alle brugere læse artiklerne i opslagsværket uden at bekymre sig om, hvem der kan se med over skulderen.

Som almindelig bruger skal du ikke gøre noget ekstra for at bruge en hjemmeside med https, da de fleste internetbrowsere er i stand til at håndtere teknologien automatisk.

Wikipedia arbejdede længe på kryptering Wikipedia fortæller, at de har arbejdet på at skifte til den mere sikre, krypterede protokol i perioden 2011-2015. Læs også > Sådan lækkede Panama-papirerne

Måske er du interesseret i ...