Uber ramt af hackerangreb

Virksomheden Uber har været ramt af hackerangreb.

© Shutterstock

Uber skjulte hacker-angreb mod 57 millioner brugere

Taxafirmaet Uber fik i 2016 stjålet 57 millioner brugeres oplysninger fra deres servere - et sikkerhedsbrud, som Uber har holdt skjult indtil nu.

22. november 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Virksomheden Uber afslører nu, at hackere brød ind i firmaets servere i 2016 og stjal oplysninger om 57 millioner brugere. 

Firmaet holdt sikkerhedsbruddet hemmeligt for både offentlige instanser og brugere, og valgte i stedet af betale hackerne 100.000 dollars (Cirka 630.000 danske kroner) for at slette oplysningerne.

Uber lover dog, at der ikke er tale om betalingsoplysninger og lokationsoplysninger. Det handler derimod om brugernes navne, telefonnumre og e-mailadresser.

Læs også: Hvad er Uber?

Uber undskylder

Uber lover, at de stjålne oplysninger er slettet, og at der ingen tegn er på, at de er blevet brugt til svindel. Det er dog stadig et stort brud på brugernes tiltro at hemmeligholde et sikkerhedsbrud af denne størrelse.

”Intet af dette skulle være sket. Jeg vil ikke komme med bortforklaringer. Jeg kan ikke ændre fortiden, men jeg kan love på vegne af alle Uber-ansatte, at vi vil lære af vores fejl,” skriver Ubers administrerende direktør, Dara Khosrowshahi, i en blog på Ubers hjemmeside.

Firmaet har verden over taget sin del af tvivlsomme beslutninger fra skattesnyd til overvågning af deres brugere. Ifølge Dara Khosrowshahi forsøger firmaet at lægge fortidens skandaler bag sig, og det er også derfor, de belyser sikkerhedsbristet nu.

”Vi ændrer den måde, vi driver forretning på. Vi sætter integritet i centrum af alle vores beslutninger og arbejder hårdt for at vinde vores kunders tillid,” skriver direktøren i bloggen.

Læs seneste nyheder om IT og samfund her

Få nyt om computere og ny teknologi leveret direkte til din hoveddør med et abonnement på Komputer for alle. Få 2 numre af bladet samt en lækker bluetooth højtaler for kun 59,50 kroner. Du sparer 407 kroner. 

Måske er du interesseret i ...