EUbig

Teleselskaber snyder med bredbånd

Nye tal fra EU afslører, at du ikke får den internethastighed, du betaler for.

27. oktober 2015

Synes du, at din internetforbindelse er langsommere, end den burde være, så har du sikkert ret. En ny undersøgelse fra EU viser nemlig, at de egentlige hastigheder er helt ned til 63,3 procent af, hvad internetudbyderne har annonceret.

Tallene er fordelt på kabel-, fiber-, og DSL-forbindelser, hvor DSL-forbindelserne er dem, der klarer sig dårligst, med 63,3 procent af den annoncerede hastighed. Kabel og fiber klarer sig bedre med helt op til 86,5 procent af den lovede fart, men samlet set får kunderne kun hastigheder på cirka 75 procent af det annoncerede.

Internetudbyderne bliver heller ikke bedre til at opfylde deres løfter; ifølge EUs rapport er forskellen mellem annonceret hastighed og reel hastighed ikke blevet mindre, til trods for, at der er blevet investeret store summer i at forbedre bredbåndsnetværkene.

Undersøgelsen omhandler alle lande i EU, så det er ikke muligt at sige, hvordan danske internetudbydere klarer sig i forhold til deres europæiske kolleger, men rapporten gør klart, at tallene er generelle for hele EU.

Måske er du interesseret i ...