Rumrejsen år 2001

Tavle-computer i film fra 1968

I en juridisk strid mellem Apple og Samsung hævdes det nu, at ideen til iPad-lignende tavle-computere har eksisteret siden 1968.

24. august 2011

Apple beskylder i en verserende sag Samsung for at kopiere designet fra Apples telefon iPhone og den større tavle-computer, iPad. Apple har blandt andet forsøgt at stoppe salget af Samsungs smartphones og tavle-computere i Europa gennem domstole i Tyskland og Haag i Holland. Apple har et designpatent på iPad og hævder, at Samsung krænker patentet med den Andorid-baserede tavle-computer Galaxy Tab 10.1.

Samsung forsvarer sig nu blandt andet ved at henvise til den mere end 40 år gamle film, Rumrejsen år 2001, instrueret af Stanley Kubrick. I et klip, der varer cirka et minut, sidder to astronauter og spiser og samtidig bruger deres personlige tavle-computere, der umiddelbart ligner Apples iPad.

Samsungs argument er, at ideen om flade, rektangulære skærme, der kan afspille video, allerede eksisterede i filmen fra 1968, så derfor kan Samsungs mobile enheder ikke krænke Apples patent.

Retten har endnu ikke taget stilling til Samsungs påstand.

Måske er du interesseret i ...