iPad

Tablets bliver døden for netbooks

Den nye iPad fra Apple kan være starten på enden for netbooken. Sådan lyder den umiddelbare dom fra flere analytikere.

Selvom salget af tablet-pc’er, som Apple’s nye iPad, i år kun vil ligge på omkring 2,5 millioner tablets, vil salget støt stige indtil salgstallene i 2012 vil overgå netbooks. Og i 2015 vil flere folk bruge de smarte tablets frem for de små netbooks.

Sådan lyder prognosen fra eksperterne i det amerikanske Forrester Research, der undersøger og analyserer teknologis betydning for forbrugere.

"Stigningen i tablets vil ske på bekostning af netbooks, der udfylder den samme rolle i medieforbrug og internetbrowsing men som ikke har den samme mulighed for at synkronisere data på tværs af tjenester som iPad’en gør,” lyder det fra Sarah Rotman Epps, der er analytiker hos Forrester Research. "Forbrugerne bad ikke om tablets. Faktisk viser Forresters data at de ting forbrugerne helt vil have I en pc overhovedet ikke hænger sammen med de ting iPad’en har. Apple har bare success med at lære forbrugerne, at de har brug for denne nye enhed.”

Til trods for en stadig igangværende debat omkring definitionen af Tablets, mener Forrester Research, at den hører under klassifikationen pc (personlig computer). Ud fra den definition forudser Forrester, at tablets i 2015 vil stå for 23 procent af det samlede pc-salg i USA alene.

Måske er du interesseret i ...