nyheder/spam.jpg

Spam, spam og mere spam

Antallet af spammails stiger stadig støt, og hackere er i dag iskolde forretningsmænd fremfor legesyge drengerøve. Det viser den halvårlige rapport fra sikkerhedsfirmaet Symantec.

Symantec, der er verdens største leverandør af sikkerhedssoftware, har offentliggjort deres halvårlige rapport om internettets tilstand. Rapporten, der gælder for andet halvår af 2006, viser blandt andet, at antallet af spammails igen er steget, således at 59 procent af alle verdens e-mails nu er spam. Det er en stigning på fem procent i forhold til den sidste halvårsrapport. To tredjedele af alle de irriterende reklamemails er på engelsk og når du modtager en spammail, er oddsene for, at den er fra USA da også særdeles høje.

Ellers er den ikke overraskende konklusion fra Symantec, at hacking nu primært er et spørgsmål om kold kalkule frem for mere eller mindre uskyldige drengestreger, som i de tidlige www-år. Desuden melder internet-sikkerhedsfirmaet om en stigning i datatyveri og data-lækager, samt at der i andet halvår af 2006 blev fremsendt mere målrettet kode af den ondsindede slags end tidligere. Og så er det jo heldigt, at Symantec sammen med sikkerhedsrapporten lancerer firmaets nyeste sikkerhedsprodukt, Norton 360.

Måske er du interesseret i ...