danske penge

Snyd ikke dig selv i skat

Husk at tjekke disse 3 punkter i din selvangivelse på nettet. Der kan være mange penge at hente.

12. marts 2016

I disse dage klikker tusindvis af danskere ind på SKATs hjemmeside for at se, om de skal have penge tilbage i skat eller ej. Men uanset udfaldet er det en god idé at undersøge, om alt nu er, som det skal være. Det er nemlig ikke alle fradrag, som automatisk bliver registreret på din årsopgørelse, så der kan være mange penge at hente, ved at tjekke efter en ekstra gang.

> Komplet guide til NemID, Borger.dk og digital post

Her er 3 fradrag du skal holde øje med:

Rubrik 51: Kørselsfradrag (befordringsfradrag) Kører du til og fra arbejde, og overstiger den samlede kørsel mellem dit hjem og dit arbejde 24 km per dag? Så kan du få kørselsfradrag, så længe transporten ikke er betalt af din arbejdsgiver.

Rubrik 55: Fradrag for donationer til velgørende foreninger m.m. Har du givet donationer til velgørende foreninger, kan du få fradrag for donationerne, hvis foreningerne er godkendt af SKAT (dog max 15.200 kr).

Rubrik 56: Børnebidrag Hvis du er skilt og har børn under 18 år, som ikke bor hos dig, kan du få fradrag for børnebidraget. Det kræver dog, at der er lavet en skriftlig aftale om betaling af børnebidraget mellem forældrene eller via Statsforvaltningen.

Hvis du er i tvivl om, hvilke fradrag du kan få, så tag SKATs fradragsvejleder her

Måske er du interesseret i ...