smart rengøringsrobot CLOI fra LG

Det seneste års tid har robotter som denne været afprøvet i praksis og assisteret passagerer i en sydkoreansk lufthavn. 

© LG

LG CLOI: Nu skal det handle om smarte robotter

LG satser på robotter og kunstig intelligens, men ved en storstilet præsentation i Las Vegas gik den lille robot LG CLOI i stå, da den skulle vise, hvad den kan udrette.

9. januar 2018 af Leif Jonasson

Den koreanske elektronikgigant LG, der her i landet er mest kendt for deres prisbelønnede Smart TV og til en vis grad for smartphones, satser nu hele butikken på kunstig intelligens (AI) og robotter. 

Ved et stort pressemøde forud for årets elektronikmesse CES i Las Vegas, USA, bekendtgjorde LG nyheden og viste samtidig en række helt nye produkter frem.

Visionen lyder besnærende: Under overskriften ThinQ AI vil alle LGs nye apparater i fremtiden kunne kommunikere indbyrdes og fungere samlet i et intelligent netværk.

Læs også: CES - verdens største messe for teknologi er klar til start

En nuttet robot ved navn CLOI

"Produkterne skal lære af brugerne - og ikke omvendt," lød det fra koncernens amerikanske marketingdirektør David VanderWaal og han tilføjede selvsikkert: 

"Brugsanvisninger hører fortiden til!"

Den lille, nuttede husholdningsrobot CLOI er et af de produkter, der skal virkeliggøre strategien. 

Den lille skabning kan tage imod talebeskeder fra husholdningens medlemmer og bygger så ved hjælp af sin "intelligente" kapacitet bro mellem de forskellige smarte devices: Køleskab, tv, vaskemaskine, air condition og belysning, for blot at nævne nogle af mulighederne.

Husholdingsrobot CLOI fra LG

LGs lille husholdingsrobot CLOI kan ikke vaske op og gøre rent - men den kan få andre smarte dimser i hjemmet til at tage sig af det. 

© LG

LGs demo-robot afbrød samarbejde

At hele den kunstige intelligens og de smarte robotter stadig er i udviklingsstadiet, understregede LG CLOI selv, da den midt under demonstrationen foran mange hundrede journalister besluttede sig for at klappe i og dermed overlod det til vores fantasi at finde ud af, hvad den kunne have udrettet.

Hvis CLOI i fremtidens hjem igen skulle vise sig samarbejds-uvillig, så kan du i øvrigt også tale med et nyt LG fjernsyn. 

De nye topmodeller kan ikke alene bringes til at vise billeder og film, vælge kanaler osv., men de samarbejder også med andre enheder i netværket, så du fx kan opnå den rette stemning i stuen ved at bede fjernsynet om at skrue ned for lyset.

Blandt de mange andre smarte ideer i de nye produkter er også en proaktiv service, som betyder, at hvis et LG-produkt begynder at vise svaghedstegn, så afgår der automatisk besked til serviceafdelingen, der så kan foregribe egentlige fejl og udfald på maskineriet.  

Læs meget mere om CES og de teknologiske tiltag, vi kan se frem til i 2018 i Komputer for alle.

Lige nu får du en lækker blueetooth-højtaler og to numre af magasinet for kun 59,50 kroner. Du sparer 407 kroner.  

Måske er du interesseret i ...